Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 11 чоловік

Реалізуємо проєкт "Демократична школа"

Дата: 15 листопада 2020 о 12:43, Оновлено 15 листопада 2020 о 12:44
222 перегляда

Наш заклад є учасником  П’ятої хвилі проєкту освітніх реформ в Україні «Демократична школа» з 2019 року.

Команда однодумців із числа педагогів, лідерів учнівського самоврядування, батьків та громади міста опрацювали  методичні матеріали, рекомендовані Радою Європи, Міністерством освіти і науки України, які допомогли педагогам реалізовувати  наскрізну змістову лінію «громадянська відповідальність» у своїх предметах та в житті школи. Першим кроком на шляху демократизації шкільного життя стала розробка шкільної Конституції. До її створення долучились представники педагогічного колективу, учнівське самоврядування, батьки та представники громади міста. 10 березня 2020 року на учнівській конференції був прийнятий цей головний документ, яким у своїй діяльності керуються органи учнівського самоврядування. За період реалізації проєкту  в школі було проведено 5 засідань-тренінгів, на яких тренери Олена Громова та Ольга Дацко знайомили присутніх із змістом проєкту, шляхами реалізації його положень у закладі освіти. На  одному із занять члени команди розглянули принципи демократичної школи та демократичні компетентності. У жовтні 2020 року соціальний педагог Поліщук Т.М. та член учнівського самоврядування Ткачук Каріна взяли участь у 6-ти денному онлайн тренінзі «З чого почати  та як зробити дієвим учнівське самоврядування у твоїй школі».

Наразі  в школі реалізуються проєкти шкільного Кабінету Міністрів: «Щедрий вівторок», «Я – свідомий громадянин України», «Учень року», «У стилі ЕКО: Ми змінюємо світ», «SportFest».

Ефективно та успішно спрямовує роботу шкільного Кабінету Міністрів педагог – організатори Ляшенко І.М. Міністерство екології та природоохоронної діяльності стало ініціатором та координатором  акції «Друге життя непотрібних речей». Поробки, створені власноруч із вторинної сировини, діти подарували молодшим школярам, дітям дитячого садочка. Під час відкритого екологічного марафону «Мій голос я віддаю на захист планети Земля» старшокласники висадили на території школи кущі троянд. Міністерство дозвілля, здоров’я та спорту  організувало щоденні веселі перерви для вихованців початкової школи, ранкову зарядку,  провели  тематичний тиждень  «За здоровий спосіб життя».  Цінним у роботі шкільного самоврядування стало започаткування проєкту «Шкільна газета», в якій висвітлюються всі сторони життя школи та окреслюються плани та перспективи. За ініціативи  лідерів учнівського самоврядування  у жовтні 2020 року проведена акція «Подякуй своїм захисникам», в рамках  якої педагоги, учні та батьки зібрали продукти харчування, малюнки, листи для  воїнів ООС та привітали їх із днем Захисника України. Про демократичність діяльності органів учнівського самоврядування свідчить відкритість та звітність перед учнями, педагогами та батьківською громадськістю, висвітлення роботи   у соціальних мережах, на сторінках шкільного сайту та у шкільній газеті. У жовтні на відкритому засіданні Кабінету Міністрів та у листопаді  на онлайн-конференції Президент школи Машкаринець Мирослава звітувала про  роботу міністерств  та окреслила подальші шляхи  своєї діяльності.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.