Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 11 чоловік

Зустріч з воїнами АТО

Дата: 15 грудня 2017 о 12:12, Оновлено 15 грудня 2017 о 12:15
407 переглядів

Незабутня подія відбулася в школі – інтернаті 13 грудня. До дітей завітали довгоочікувані гості: кіборг Донецького аеропорту Хамідуллін Алі, бойовий волонтер та військовий капелан, директор благодійного фонду «Час надії» Когут Лариса, волонтери Шафорост Інна та Приходько Ярослав.

Незабутня подія  відбулася в школі – інтернаті 13 грудня. До дітей завітали довгоочікувані гості: кіборг Донецького аеропорту Хамідуллін Алі, бойовий волонтер та військовий капелан, директор благодійного фонду «Час надії» Когут Лариса, волонтери Шафорост Інна та Приходько  Ярослав.  Діти  з нетерпінням чекали цієї зустрічі та завзято до неї готувалися: підбирали теплі слова, запитання, які їх цікавили,  готували пісні. І ось гості  в школі. І відразу навіть якось змінився дух школи, атмосфера стала напружено – урочистою. Діти дивилися на воїнів із цікавістю та захопленням. Кожен хотів до них доторкнутися, подивитись у очі, розгледіти їхні нагороди, висловити слова великої подяки  за їх мужність та відданість своїй Батьківщині. Відеокліп «Ми – єдина Україна» переконав усіх, що наша Батьківщина вільнолюбива, багата, а сини її безстрашні і горді. Діти читали вірші, лунали  пісні у їх виконанні, сповнені подяки героям. Та найцікавіше було, коли почали виступати  гості. Кіборг, військовий фельдшер Алі розповів про ті страшні дні, коли він захищав Донецький аеропорт, про  своїх побратимів, яких доводилось виривати з пазурів смерті,  а інколи рятувати  їх  ціною власного життя, про  жахливі обстріли  бойовиків, коли тремтіли навіть стіни і не витримував бетон. Згадка про кожного загиблого товариша відгукувалась сльозами на його очах.

Бойовий волонтер та військовий капелан Лариса поділилася своїми думками та враженнями від побаченого на Сході країни, куди вона неодноразово їздила з гуманітарною допомогою. Слово капелана  лікувало душі та піднімало бойовий дух бійців і допомагало вистояти у найскладніших  ситуаціях. Їхні розповіді  переконали кожного, що українські бійці ведуть справедливу визвольну війну, тому що вони відстоюють незалежність своєї країни. І що ця перемога буде незабаром.

У відповідь на дитячі запитання  Алі відверто зазначив, що головне на передовій у стосунках з побратимами – це надійність і відданість. На запитання «Що давало Вам сили вистояти під обстрілами Донецького аеропорту?» він, не задумуючись відповів: «Моя родина, Вітчизна, листи, малюнки та обереги, які надсилали діти з усієї України».

Кожного учня цікавили нагороди, які красувалися  на грудях бійців. Це і ордени «За мужність ІІІ ступеня»,  «За зразкову службу», медалі «За оборону Донецького аеропорту», «За участь у визвольній боротьбі» та багато нагрудних знаків. В цих нагородах – подяка нашої держави та народу за патріотизм та відданість.

За волонтерську діяльність наш випускник Приходько Ярослав нагороджений  відзнакою Президента «За гуманітарну участь  в анти терористичній операції» та подякою міського голови м. Черкаси.

Вихованці школи  виготовили власноруч  та передали на передову  малюнки, сувеніри, листівки з Новорічними та Різдвяними привітаннями.

Такі зустрічі спонукають дітей замислитися над цінністю людського життя та  пам’ятати героїчні сторінки свого народу.

   

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.