Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 11 чоловік

Великий методичний день - методичний квест

Дата: 7 березня 2018 о 13:15
664 перегляда

Сучасна освіта вимагає від педагога бути креативним, творчим, знаходити нестандартні рішення, нові підходи в реалізації освітніх завдань. Підвищенню професійної майстерності сприяють і інноваційні форми  у організації методичної роботи. Так, 06.03.2018 у нашій школі був великий методичний день.

 Великий методичний день - методичний квест

    Педагоги стали учасниками методичного квесту на тему «Інноваційні технології у організації освітнього процесу в умовах Нової української школи». Найкреативніші та творчі педагоги були організаторами та натхненниками заходу (куратори – Сергієнко Т.К., Шапіна О.Г., тьютори – Косенко Н.П., Івченко Л.А., Минько І.А., Позднякова Н В.). Команди рухалися по зупинках згідно маршрутних листів, виконуючи різні завдання. Так, на зупинці «Біоадекватна методика  в освітньому процесі. Ейдотехніка» педагоги ознайомилися з особливостями біоадекватного уроку та вчилися створювати ейдос – конспекти. Це був справжній майстер – клас. На зупинці «Інтегроване навчання: тематичний та діяльнісний підходи» команди працювали над виготовленням інтелект - карти тематичного дня («Світ рослин», «Веселка», «Світ тварин», «Первоцвіти»). Вони за допомогою вправ «Асоціація» та «Інтеграція» всебічно дослідили, як одну тему доцільно вивчати  упродовж тематичного дня на різних предметах, застосовуючи діяльнісний  підхід. Цікавою та змістовною була робота педагогів на зупинці «Формування креативної особистості засобами інноваційних технологій». У формі ділової гри команди, слухаючи музику, передавали свої почуття на папері за допомогою різних технік ( фарби, кольоровий папір тощо), виявляючи неординарність мислення. Працюючи в творчій майстерні «Формування нового екологічного мислення школярів в рамках реалізації Освіти для сталого розвитку» педагоги вчилися новим підходам у здійсненні екологічного виховання школярів та природоохоронної діяльності. Результатом роботи на зупинці стало  створення міні – проекту «Твій слід на Землі». На кожній зупинці команда  отримувала частину пазлу з висловами, що характеризують інноваційну освіту. На підсумковому етапі ці частини склали цілісну картинку – основу ейдос – конспекту: «Інноваційність – ознака сучасної освіти», «Від творчого вчителя – до успішного учня», «Безумство – працювати по – старому і чекати нових результатів», «Здатність до творчості – найвищий дар, яким природа нагородила людину». Про успіх квесту свідчила вправа «Мої враження та відчуття»: квест був захоплюючим, як… чудова подорож; побувавши на квесті, я відчув… бажання бути агентом змін; я був вражений… новизною та оригінальністю заходу.   

Великий методичний день залишив у кожного приємні враження,  дав можливість відчути приплив творчої енергії та наснаги, спонукав до змін.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.