Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 11 чоловік

Проєкт шкільного самоврядування "Шкільна газета" в дії

Дата: 16 січня 2021 о 09:41
476 переглядів

Вийшов черговий номер шкільної газети, в якому ви можете ознайомитись із заходами, які пройшли у листопаді-грудні в нашому закладі.

klipartz
Цікавинки  Art-school

Газета учнівського, педагогічного та батьківського колективів Комунального закладу «Смілянська спеціалізована мистецька школа-інтернат Черкаської обласної ради»

                                                                                                              ГРУДЕНЬ, 2020

Хроніка шкільного життя

                Номер  підготували:

Редакційна колегія: Машкаринець М., Мик А.

Головний редактор: Шапіна О.

Листопад, 2020




Цікавою та змістовною подією в нашій школі став Тиждень української мови та літератури,  під гаслом «Мова – це душа нації». Він пройшов в онлайн режимі.  Та це зробило його ще більш захоплюючим та інтригуючим. У плані Тижня  проведено  радіодиктант національної єдності «Відчуй себе вчителем», вікторина «Вірю – не вірю»,  мовознавчий турнір  «Мово українська, мово солов’їна». Учні стали учасниками  цікавої гри  знавців  усної народної творчості «Гострий язичок». А завершив Тиждень поетичний експромт «Поезія – це завжди неповторність, Якийсь безсмертний дотик до душі». Учениця 5 класу Панич Маша була найактивнішим учасником всіх заходів та отримала приз. МОЛОДЕЦЬ!!!. Так тримати.

Фестиваль юних талантів

В нашій мистецькій школі навчаються творчі, непосидючі та талановиті діти. Тому вони із задоволенням  беруть участь у різноманітних мистецьких заходах. Яскраво та захоплююче пройшов  онлайн фестиваль юних талантів школи «ArtFestсяємо», який був представлений в номінаціях «Вокал», «Живопис», «Поезія», «Декоративно-прикладне мистецтво», «Сценічне мистецтво» та «Хореографія». 40 учасників змагались за звання кращого номінанта. Кожен виступ, кожна представлена робота випромінювали тепло дитячих сердець, майстерність та фантазію.

Ось наші зірочки, переможці в номінаціях:

«Вокал» - Адаменко Анна, 10 клас, «Живопис» - Ткачук Каріна, 9 клас, «Сценічне мистецтво» - Наголовська Амалія, 9 клас, «Поезія» - Машкаринець Мирослава, 10 клас,  «Декоративно-прикладне мистецтво» - Прудка Анастасія, 2 клас, Кавун Аліса, 5 клас, Діц Олександра, 8 клас, «Хореографія» - Грядун Єлизавета, 1 клас. 

                                       ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!!!

ДАРУЄМО ТЕПЛО НАШИХ СЕРДЕЦЬ…

25 листопада в школі стартувала  акція «16 днів проти насильства». У рамках кампанії « 16 днів проти насильства» (25.11ю- 10.12 2020) були проведені  тематичні заходи, серед яких «Розмовляюча стіна», «Паркан ідей». У школі було проведено акцію «Даруємо  тепло наших сердець». Учні школи, за підтримки батьків та педагогів, виявляючи свою активну життєву позицію, власними руками виготовили розвиваючі ігри, підготували набори для творчості та солодощі для дітей, що проживають  у Смілянському будинку-інтернаті для дітей –інвалідів. У Міжнародний день людей з інвалідністю (3 грудня) лідери учнівського самоврядування   відвідали дитячий будинок та передали гостинці. Шкода, що карантинні обмеження не дають змоги живого спілкування. Тож, волонтери  акції запропонували відео знайомство з новими друзями.                  Соціальний педагог  Тетяна Поліщук

КРИВАВІ СТОРІНКИ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ

Кожного року в листопаді українці  в цілому світі  вшановують пам'ять жертв  одного з найбільших геноциді в історії людства. Голодомор в Україні  1932-1933 років призвів до більш ніж 7 мільйонів жертв невинних людей на території України. В цей день в шкільній бібліотеці бібліотекар Зоя Загляда оформила інсталяційну викладку «Голодомор… Душа горить і тане, мов свіча»,  виставку літератури, присвячену трагічним подіям в історії нашого народу. Проведені уроки пам’яті «Жнива скорботи» з учнями 4, 8 та 10 класів. Учні змогли подивитись відеоролик  із спогадами очевидця тих жахливих подій. Діти та педагоги вшанували пам'ять жертв голодомору хвилиною мовчання. Волна: …добро завжди перемагає. Хто переміг – той і добрий.

 

Хочу робити добрі справи! 

Саме під таким гаслом наша школа долучилась до всесвітнього Дня Доброти в рамках проєкту #ЩедрийВівторокДіти. Куратором шкільного етапу проєкту стала вихователь 1 класу Вікторія Райко, яка своєю енергетикою та креативністю запалила всіх небайдужих та активних учнів, педагогів, батьків. Вони стали учасниками  благодійного онлайн аукціону. У фейсбуці створили групу, в якій продавали і купували  речі, створені власними руками. Такі речі набувають особливої енергії через посил добра і єдності. Приємно, що до аукціону долучились не лише учні чи педагоги,  а й інші працівники школи та батьки. Загальна сума, виручена від аукціону, склала понад 4 тис. грн.  На ці кошти  було виготовлено клітки для тварин мандрівного цирку, які розташувались у с. Велика Яблунівка, що біля м. Сміла. Ще однією акцією цього ж проєкту став танцювальний челендж «Дружба все перемагає». Активними в ньому були учні початкових класів Павлюковські Кіра та Маргарита, Богацька Настя, а також Битяк Ліза, Дмитренко Влад. Дякуємо всім, хто не залишився байдужим до добрих та надихаючих справ.                                 

                                      Заступник директора з ВР Олена Шапіна 

Грудень, 2020

Щороку, 2 грудня  відзначається Міжнародний день боротьби за скасування рабства. Тож, саме в цей день  учні школи  були залучені до просвітницької та профілактичної роботи щодо формування безпечної поведінки   під час подорожі та  працевлаштування за кордоном. На особливу увагу  у профілактичній роботі з учнями  заслуговує використання настільної гри «Ліза та її друзі подорожують світом». Гра розроблена співробітницями  Програми  IOM Ukraine з протидії торгівлі людьми та має на меті інформувати дітей в ігровому форматі щодо проблеми торгівлі  і правил безпечних подорожей. З Лізою, головною героїнею гри, учні здійснили навколосвітню подорож та визначили, як треба правильно  «збирати валізу», аби уникнути ризиків. Профілактична гра також торкається питання толерантності та розвитку лідерських навичок.                  Соціальний педагог Тетяна Поліщук

Плекаємо народні традиції

Напередодні Різдвяних та Новорічних свят  у школі пройшов онлайн марафон  #Марафонщедрівок.  Діти завзято доєднались до екшену, вивчили колядки та щедрівки, записували  їх виконання  на відео та розміщували  в нашій шкільній групі у ФБ. 44 виступи вразили нас своїм артистизмом, щедрістю та колоритом народних звичаїв. Одягнені в українські вишиванки, віночки та хустки, учасники марафону читали та співали щедрівки про добро, радість та тепло сердець. Першим стартував учень 1 класу Каплун Тимофій. Він запалив своєю сміливістю інших учнів і вони один поперед одного з’являлись у групі. Виступи були настільки талановитими, що журі було важко визначити переможців. Тому всі отримали  відзнаки – подяки за участь в марафоні.

Вітаємо переможців та учасників Міжнародного мовно-літературного  конкурсу імені Т.Шевченка

Машкаринець

 Мирославу,  ученицю 10 класу – ІІ місце.

Кавун Алісу, ученицю 5 класу – VІІ місце.

Проте, деякі артисти  отримали призи глядацьких симпатій. Це учні 1 класу Шевчук Вероніка, Баслик Софія та 3 класу – Каптенко Яна.            МОЛОДЦІ!. ВСІМ ДЯКУЄМО!

Дистанційне навчання: "за" і "проти"

У березні 2020 року всі учні країни вмить стали «заочниками».

Тільки замість сесій — заняття в ZOOM, уроки Всеукраїнської школи онлайн, тестування на різних навчальних платформах, відсилання фото виконаних завдань у Viber, телефонні консультації батьків з учителями. Чи можна все це назвати «дистанційним навчанням»? Ні. Радше це формат домашнього навчання із застосуванням онлайн-технологій. А після того як чимало батьків приміряли на себе ті чи ті вчительські обов’язки на кілька місяців, родини боялися виходу «другої серії» карантину, мов вогню. Але життя посилає нам нові виклики. Президент та Кабінет Міністрів школи провели онлайн опитування  серед учнів, педагогів та батьків щодо їх ставлення до дистанційного навчання. Думки були різними, але висновок можна зробити один: ніщо не замінить живого спілкування учнів з педагогами.

ГОВОРЯТЬ УЧНІ…   Машкаринець Мирослава,  учениця 10 кл, Президент школи

«Під час дистанційного учні діляться на два табори: ті, хто «за» і ті, хто «проти». Так, в онлайн навчанні є свої плюси. У тебе з’являється більше часу на саморозвиток і сон. Але я з тих людей, які не можуть  тривалий час залишатися  вдома.  Нестача комунікації є великим мінусом для мене. Тому я віддаю перевагу оффлайн навчанню».

Кузіна Даша, учениця 11 класу

 «Мені не дуже йде на користь  дистанційне навчання. Дуже швидко викладають інформацію, яка не запам’ятовується. Та й атмосфера не та. Проте, мені подобається, що я самостійно обираю місце та час для навчання. Але нестача комунікації, нестача «здорової конкуренції» дають про себе знати. Вдома руки пускаються швидше і все відкладається на потім.  Тому, я більш схильна до оффлайн навчання».

Каптенко Анна, учениця 7 класу, член шкільного самоврядування

«На дистанційному дуже важко сприймати  новий матеріал, в школі краще. В онлайн навчанні є як плюси, так і мінуси. Мені подобається, що є більше часу на відпочинок. Мінуси виявляються в тому,  що є складності у засвоєнні нових тем,  та недостатньому спілкуванні з друзями та вчителями. Тож, мені більше до душі оффлайн навчання».

Ткачук Каріна, учениця 9 класу, член  шкільного самоврядування

«Якщо чесно, то дистанційне навчання мені не дуже подобається. Вчитися та спілкуватися набагато приємніше оффлайн. Проте, я залюбки користуюся  системою Google  Classroom. Ніякі онлайн уроки не замінять  живого спілкування

Ігнатенко Олександра, учениця 10 класу

Мені зручніше, коли ми навчаємось у школі. Так, мені подобається, коли лише 4 уроки і починаються вони о 9.30 год. Проте, часом важко зрозуміти  навчальний матеріал, а слідом за цим і труднощі  у виконанні домашнього завдання. Я однозначно прихильниця оффлайн навчання.

Ротаєнко Олексій, учень 8 класу

Чесно кажучи, моє ставлення до дистанційного навчання дуже гарне, адже вчитись таким чином набагато  легше, навіть у фізичному плані. Також це набагато цікавіше тому, що ближче до технологій. У такому навчанні  мені, насамперед подобається  час початку уроків та їхня кількість.

ГОВОРЯТЬ   ПЕДАГОГИ                                                                       

Тетяна Кирилівна, заступник директора з НВР, вчитель історії

Дистанційне навчання згуртувало всі сторони освітнього процесу: і педагогів, і учнів, і батьків.  Перш за все, батьки відчули на  собі, яку роботу виконує педагог. І ми дякуємо їм за співпрацю. Але  мене хвилює зниження якості знань учнів,  їх мотивації. Дистанційне навчання не може забезпечити  живе спілкування, індивідуальний підхід. А ще дитина, яка навчається онлайн, не має спілкування з однолітками, натомість сидить у замкненому просторі. Тож, я за поєднання  дистанційного навчання з навчанням оффлайн. Але завжди сумую за живим спілкуванням, за мрійливими, чудовими своїми учнями.

Наталія Вікторівна, вчитель музичного мистецтва, худ. культури

Плюси: кожен може підлаштувати під себе ритм навчання (у школі все регламентується  дзвониками); матеріали до уроку можна  переглядати  декілька  разів ( урок у школі можна відвідати  тільки раз); можна довше поспати, не треба збирати портфель та витрачати час на дорогу до школи та назад; найголовніше – виробляються навички самостійного навчання, самоконтролю, самодисципліни – це навички, які потрібні людині протягом усього життя.

Мінуси: відсутність взаємного навчання, живого спілкування; життя у школі – особлива  атмосфера класів, вчителів, однокласників. Дистанційне навчання нас позбавило цього. Через не доброчесність знижується рівень знань. Багато часу, проведеного дітьми у цифровому світі,негативно впливає на здоров’я. Мало часу проводимо на свіжому повітрі; не змінюється оточення- підвищується стомлюваність, розсіюється увага, з’являється дратівливість.

Раїса Миколаївна, вчитель 2 класу

У дистанційного навчання більше мінусів, ніж плюсів.Діти не отримують той багаж знань, який отримують на уроках. І готуватись до такого уроку складніше.: підібрати доцільні прийоми та форми роботи  для інтеграції предметів. Та і зворотній  зв'язок з учнями не такий ефективний.

                                                       Продовження рубрики дивись в наступному номері газети               

 

 

О місячне сяйво і спів солов’я,
Півонії, мальви, жоржини!
Моря бриліантів, це – мова моя,
Це – мова моєї Вкраїни.

Яка у ній сила – і кличе, й сія,
Яка в ній мелодія лине
В натхнення хвилини! О мово моя!
Душа голосна України!

Ти – сурми на сонці, ти – стягів гаї,
Ти – вибухів огненних повна.
Це – матері мова. Я звуки твої
Люблю, наче очі дитини…

О мово вкраїнська! Хто любить її,
Той любить мою Україну.

Володимир Сосюра

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.